Pui in crusta crocanta si sos de rosii

de Bucataras Medi in Pui, 16 Aug 2011 | 7436 vizualizari

 

Dedic aceasta reteta de Pui in crusta crocanta si sos de rosii scumpei si dragei Corina .La multi ani Corina, sa fii sanatoasa si sa te bucuri de tot ce este bun si frumos.Pup si imbratisez cu mult drag!

 

INGREDIENTE

  • un pui
  • 2 fire de ceapa verde
  •  ulei de masline
  • un pahar cu vin alb sec
  • 2 rosii
  •  1 cana suc de rosii
  • boia de ardei
  • piper boabe
  • patrunjel verde
  • sare,piper
  • Pentru amestecul crocant
  • o mana de fulgi de porumb
  • 1 lingura cu mustar iute
  • 2-3 linguri de parmezan ras
  •  1 ou
  • 1 felie de paine
  • lapte
  • marar verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in crusta crocanta si sos de rosii:

Preparare Pui in crusta crocanta si sos de rosii

Curatam, spalam si apoi taiem puiul pe jumatate numai in zona pieptului (se poate lasa si intreg dar eu am preferat asa, mi s-a parut  ca se aseaza mai bine in vasul in care l-am bagat la cuptor).Condimentam puiul cu sare,piper macinat si boia.Asezam puiul intr-o tava dupa cum se vede in poza  , il stropim cu cateva picaturi de ulei de masline, turnam vinul,adaugam cateva boabe de piper , rupem bucatati mai mari ceapa verde si o asezam in vas peste pui.

Dam la cuptor si tinem pana cand puiul este pe jumatate facut. Scoatem tava cu puiul din cuptor si adaugam rosiile decojite si taiate cubulete mici si sucul de rosii.

In timp ce puiul este la cuptor "confectionam" amestecul crocant::inmuiem paine in lapte(cateva linguri de lapte) si o lasam circa 5 min. dupa care o stoarcem si o amestecam pe rand cu fulgii de porumb,mustarul,parmezanul ras,oul si mararul.Condimentam cu sare,amestecam bine cu ajutorul unei linguri si apoi acoperim puiul cu acest amestec.

Dam iarasi la cuptor si mai lasam circa 20-25 min. pana cand puiul este bine facut iar crusta prinde o culoare aurie. Scoatem tava din cuptor si asezam puiul pe un platou, iar sosul il punem intr-o sosiera si il servim alaturi de pui.

Asezonam puiul in crusta crocanta si sos de rosii cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in crusta crocanta si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de bame cu pui